Delfin Tanulás

Zseniális tanulási ötletek kicsiknek, nagyoknak!

Gyerekek&Szülők EGYÜTT EGYÉRT!

Az eredményes tanulásért, és a boldog, kiegyensúlyozott szülő-gyerek kapcsolatért!

Zseninek születtünk! + Hogy ne legyen falrahányt borsó!

Te is aggódsz gyermeked tanulása miatt?
Segítenél, de nem tudod hogyan?

Neked sincs időd, hogy naponta együtt tanuljatok?

A rossz jegyek miatt rossz a család hangulata, mindenki ideges és elégedetlen? 

Mi lesz ezzel a gyerekkel?
 
Te is próbálsz tanácsokat adni, hogy csinálja, de mintha meg se hallaná!?
 
Elmagyarázod neki, milyen súlyos hatása lehet, ha nem igyekszik jobban, de rád sem hederít? 
 
Nem mondja meg a rossz jegyeket, rendszeresen nem csinálja meg a leckéjét, sőt, le is tagadja azt, hogy van?
 
Gyakran szorong, esetleg fáj a feje, a gyomra, hányingere van?

Vagy túl sok időt tölt a tanulással, és Ti aggódtok az egészségéért? 
 
Igyekszel neki segíteni, de a közös tanulás csak növeli a feszültséget köztetek?

 Mi lesz ezzel a gyerekkel?

Hidd el, a gyereked is unja már, hogy ideje jó részét tanulással tölti, ahelyett, hogy azt csinálná, amit igazán szeret! 
 
A gyerek is szenved!Neki is elege van az állandó idegességből,  veszekedésekből a tanulás miatt!

Őt is dühíti, elkeseríti, hogy amit megtanul, azt hamar elfelejti!

Csakhát,  nem tudja, mit tegyen, ugyanúgy, mint Te sem

Biztos vagyok benne, hogy már ezerszer elhatározta, hogy változtat, meg is próbálta, de túl nehéz volt, s feladta! Mert nem tudja a módját!

Azért, lássuk be, nincs is könnyű dolga!

Ugyanúgy, mint ahogy Neked sem!

IGEN! Persze, igazad van! Több akaraterő, meg kitartás kellene! De azért belegondoltál, hogy megfelelő eszközök, módszerek nélkül milyen nehéz dolga van?

De akkor mi a megoldás?

Az biztos, hogy mivel elősorban a gyerekről van szó, az ő érdekében meg kell tantani tanulni, és valahogy elfogadtatni vele, hogy érdemes tanulni.

Pont ezért, -úgy 25 éve- el kezdtem a gyerekeknek tanulás-módszertant tanítani. Azt tapasztaltam azonban, hogy sok gyereknél csak hosszabb-rövidebb ideig következett be a változás.

Azoknál a gyerekeknél lett hosszútávon maradandó az eredmény, ahol a szülők, saját elmondásuk szerint elkezdték más szemüveggel látni a dolgokat. Ők maguk is változtak, türelmesebbek,  empatikusabbak következetesebbek stb... stb ... lettek.

NEKIK MÁR SIKERÜLt!
A videóban 2 anya és két 13 éves fiú beszél arról, hogy milyen nehézségekkel küzdöttek, és hogyan segített a két tanfolyam megoldani ezeket neki
Ott, ahol ez nem történt meg, a gyerekek nagyobb része hosszabb-rövidebb idő után újra ugyanúgy tanultak, viselkedtek, mint a tanfolyam előtt!

VÁLTOZTATNI!? Iszonyú nehéz!

Mindegy, hogy gyerekről, szülőről van-e szó! ÉS! Amit a gyerektől elvárunk, azt nekünk, szülőknek nem kellene legalább megpróbálni? :)

A videóban két fantasztikus anyuka beszél a küzdelmeiről, sikereiről, a megváltozott, boldogabb kapcsolatáról gyermekével, sőt környeztével.

Az egyik fiú szereplő Dávid azóta már harmadikos gimnazista. Nemrég beszéltem Hajnival, az anyukájával, aki ezt mondta:

"Dávidom most készül előrehozott angol érettségire. Matekból ő a második legjobb matekos az osztályban! Megnőtt az önbizalma, és ezt neked is köszönhetjük, hogy megkaptuk tőled azt a sok sok biztatatást."

Szóval, megéri!!!

Ezért született meg a "Gyerekek&Szülők együtt, egyért!" tanfolyam

Ez, tulajdonképpen 2 párhuzamosan futó tanfolyam, melyben mindkét fél -szülő, gyerek-  támogatást, biztatást, no és persze eszközöket, módszereket kap a sikeres változtatáshoz.

1. Zseninek születtünk!
Önismereti és tanulás-módszertani online tanfolyam 12-15 éveseknek

Zseninek születtünk!A gyerekek itt olyan
  • módszereket
  • tanulási tervet,
  • rendszert,
  • stratégiát és
  • taktikát tanulnak, mely segítségével képesek bepótolni a lemaradást, felzárkózni, és egyre eredményesebben tanulni. 

Képesek lesznek újra hinni önmagukban, sokkal nagyobb kedvvel, lelkesedéssel, no és persze sikerrel tanulni.

Szóval, minden esély meg van arra, hogy kiegyensúlyozott, vidám gyerekké váljanak.

A Zseninek születtünk! tanfolyam részletesebb ismertetője itt>>>>>>>

 

Nekik már sikerült!

Tanfolyam előtt: Domi (12 éves)Nem szeretek tanulni, bár jó tanuló vagyok. A suli után otthon még napi 5-6 órát tanulok, van, hogy este 10-kor fejezem be. A történelem  van, amikor 2-3 óra! Sokszor ideges vagyok, sokat vitatkozom anyukámékkal, és az orrom is sokszor eleredt, fáj a fejem. Dolgozatírás, vagy felelés előtt sokszor felébredek éjszaka.  
Gyöngyi:Nagyon aggódunk a fiunkért.A jegyei nagyon jók, majdnem kitűnő. De milyen áron! Szorong, folyton ideges. És van amikor még este tízkor is tanul! Mi lesz később! Még csak 12 éves!

Tanfolyam után:  Domi: Hát, amit a tanfolyamon tanultunk, nem mindjárt akartam csinálni! Nem akartam elhinni, hogy NEKEM is sikerül! De anyukám, nem hagyta! A 21 napos „Újjászületés” gyakorlatait mindennap meg kellet csinálnom. Most már nagyon jó!   A törit fél óra alatt megtanulom! Már nem izgulok annyira felelet, dolgozat előtt sem. Az orrom sem ered el.  És a töri lett a kedvenc tantárgyam!

Györgyi: Domi a tanfolyam óta sokkal kevesebb idő alatt kész a feladataival. Napi kb. háromnegyed - egy órás tanulással  elkészül!  Megszűnt az izgalom, idegesség miatti fejfájás, orrvérzés. Sokkal kevesebbek a viták is. Sokat sgített , hogy a tanfolyam után és közben tartották délutánonként a gyerekek Margóval a kapcsolatot skypeon. Így minden felmerülő problémát  meg tudtak beszélni. Nehéz volt, de megérte. Szóval, nagyon örülünk az elért eredményeknek.

2. Hogy ne legyen falra hányt borsó!
Szülő, gyerek nyugtató–támogató-felvilágosító-kapcsolatjavító program,hogy ne a pokolba vezessen az út, mely a szülői jóindulattal van kikövezve!

Így aktív részesévé válsz a probléma megoldásának, és a tanfolyam után is segíteni tudsz gyermekednek abban, hogy sikerüljön neki átállni az új tanulási „rendszerre”.  
 
Mert „csak” elvégezni a tanfolyamot, legtöbbször nem elég!!!  Utána szülői bíztatás, segítség és türelem is kell.
 
Gondolj csak bele!
 
Ez nem is olyan könnyű! Hiszen a jó ideje tartó aggodalom, feszültség, sőt harag már valószínűleg puskaporossá tette köztetek a levegőt. Ilyenkor a legkisebb feszültség is elég, hogy robbanjon! De akkor a gyereknél újra jön a „csakazértsemcsinálommeg” viselkedés, vagy az elhallgatás.
 
A beszélgetéseitek legtöbbször vitába, szemrehányásba, kioktatásba, veszekedésbe torkollanak.
A gyerek makacs, ellenáll, Te a szülő dühös vagy. Jön a büntetés, az eltiltás, esetleg elcsattan 1-1 pofon… És…a helyzet változatlan, vagy még rosszabb lesz ! Bármit mondasz, az falra hányt borsó!
 
Ezeken a nehézségeken segít átjutni ez a mini kurzus. Az egyik anyuka így nevezte: „szülő-gyerek kapcsolati villámelhárító”!
 
Ötleteket kapsz, hogyan segíts gyermekednek, hogy sikeres, jókedvű legyen, és eredményesen tanuljon, - és magadnak, hogy míg Ő eljut odáig, Te „ép ésszel” kibírd!

Miről lesz szó?

Nem őszinte velem a gyerekem! Mit tegyek?

Hogyan érd el, hogy meghallgasson a gyermeked?

Hogyan viszonyuljon a szülő a gyerek tanulási problémáihoz?

Miben, hogyan segítheti a szülő legjobban a gyermekét?

Hogyan „menedzseljük” gyerekünket? Szülő- tanár kapcsolat javítása.

Miért is fontos az iskola, a tanulás? Nézzük másként! 

Beszélj úgy, hogy értse, mit akarsz, és merjen őszinte lenni! (Az EMK Erőszakmentes Kommunikáció alapjai.)

Konfliktusmegoldás harc nélküli stratégiái.

+ segítség, ha kéred személyes krízis tanácsadás  skypeon (az első óra ingyenes!!! )

Ha úgy érzed, nagy a gond, ha hirtelen és gyors segítségre van szükség....


Nekik már sikerült!
Tanfolyam előtt:  ldikó:Én sokat tanulok, mégsem mindig vagyok készen a másnapi leckékkel. És persze pont abból felelek sokszor, amit nem volt időm megtanulni. Ezért a jegyeim nem mindig jók. Ez nagyon idegesít!” …
Irén: Gyakran ideges, szorong. E miatt a tanulás is lassabban halad. Pedig okos és szorgalmas. Sajnos az önbizalma sem a legstabilabb. Sokszor mond ilyeneket: Nem tudom! Hülye vagyok. Szinte bemagyarázza magának!
Tanfolyam után: Ildi: Eddig nem így tanultam! Nem is tudtam, hogy így is lehet!  Most sokkal kevesebb időmbe kerül a tanulás, mégis mindenneel elkészülök!  Sőt, régebbi anyagokra is emlékszem, ha feleltetéskor belekérdeznek!!! Már nem szorongok, nem félek semmitől. Tudom, csak is rajtam múlik!  Köszönöm Margó néninek!
 
Irén: Ildikó a tanfolyam óta sokkal magabiztosabb.Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb., vidámabb. Nem kell már noszogatni, hogy tanuljon, nem halogatja a tennivalóit.Nagyobb köztünk az összhang, jobban meg tudjuk beszélni a problémáinkat. Jóval rövidebb idő alatt végez a tanulással, és mégis jobbak a jegyei. Sokat segített Margó a tanácsaival, bíztatásával, nekünk szülőknek is. Nincs annál nagyobb gondja egy szülőnek, mint ha a gyerekét boldogtalannak látja!"
 
Gyakran ismételt kérdések:
 
Mi van, ha a gyermekem nem akar részt venni a tanfolyamon?
Ha őszintén elmondod Neki, hogy Téged  mennyire bánt ez a helyzet. Ha elmondod, mennyire tanácstalan vagy, és milyen fájdalmas ez Neked, hogy azt LÁTOD, mennyi kudarc éri őt. Ha elmagyarázod Neki, hogy ha megtanulja ezeket a módszereket, mennyivel több ideje marad a haverokra, hobbikra. Ha megérti, hogy a célotok közös, és hogy mennyire szeretitek őt, ha mindezt megérti, nem lesz gond.
 
Miért jöjjek a „Hogy ne legyen falra hányt borsó” -ra? Hisz a gyereknek van gondja!
Ha erről beszéltem szülőkkel, az mindig biztos volt, hogy ugyanúgy mint Te nagyon szeretik a gyermeküket. Ám a szeretet mellett ugyanilyen mértékű bizonytalanság is volt. Jól csinálom? Biztos ez az amivel hasznára vagyok a gyerekemnek? Tudom, hogy valamit másként kellene csinálnom, de mit, és hogyan? Itt találkozol olyan szülőkkel, akiknek hasonló a gondja mint Neked. Először is erősítjük, támogatjuk egymást. Másrészt olyan módszereket, lelki-pszichológiai törvényszerűségeket ismersz meg, melyek világossá teszik, mi zajlik gyermekedben, hol, mit kell változtatnod. És végül ötleteket kapsz, arra, hogyan. A tanfolyam után sem maradsz magadra. A havi találkozókon folyamatos támogatást, segítséget kapsz.
 
Miért legyek ott a gyerekkel a Zseninek születtünk! tanfolyamon?
A tanfolyamon a szülő jelenléte azért ajánlott, hogy lásd, hogyan boldogul gyereked az ott hallotakkal, a feladatokkal.
Mivel a tanfolyam online zajlik, fontos a szülők segítő, részvétele.
 
Mi van, ha az én gyerekemnek nem használ?
Az elmúlt több mint 20 év alatt nem találkoztam még olyan gyerekkel, akit ha valamelyik szülője értő, segtő módon támogatott, kudarcot vallott volna. Pont ezért fontos, hogy Te is itt légy! Mert ha sikerül megtalálnod, megérezned hol van a határ a gyerek önállósága, és a szülői irányítás között, akkor sikeres lsz gyermeked. Mi ezen leszünk, hogy ebben segítsünk Neked!
 
Az interneten jól működik a tanfolyam? Hatásos? 
A gyerekek számára az internet ma már egy elfogadott ismeretközlési eszköz. Épp ezért, számukra ez természetes. Ezek az órák interaktívak, vagyis rengeteg beszélgetés, játék, gyakorlat, zene teszi változatossá. E miatt a gyerekek élvezik ezeket a foglakozásokat. Tapasztalatom szerint 6 hétre elosztva, hetente időt hagyva a begyakorlásra, jóval eredményesebb a tanfolyam, mintha 1-2 napon ömlesztve kapnák meg az ismereteket. Arról nem is beszélve, hogy nem kell utazni –sokaknak akár több kilométert is- azért, hogy részt tudjon venni a tanfolyamon.
 
Nekik már sikerült!
Tanfolyam előtt:  Eszti (13 éves):  Persze, szeretném, ha nem lenne ennyi baj a tanulásommal. Én próbáltam már,hogy jobb legyen, de nem sikerült. Nehéz. És nem is tudom, hogy csináljam. 
Piroska:   Nem is akarja! Hiába csinálok akármit! Hatástalan! Tele van rossz jegyekkel. Mindennel foglalkozik, csak tanulni ne keljen! 
Tanfolyam után: Eszti:   A tanulásra fordított időm sokkal rövidebb lett. Rengeteget javítottam, eltűntek a bizonyítványbóla 3-ok, csupa 4-5-ös lettem 1 év alatt. Sokkal kevesebb idő a tanulás, van időm részt venni  a diák önkormányzati munkában, és versenyszerűen lovagolok. Anyukámmal is sokkal jobb a viszonyunk.
Piroska:   Eszter bizije csodálatos javulást mutat, és nagyon nagy örömmel tölt el! A kapcsolatunk is rendeződött. Nem kell már noszogatni, önállóan tanul!
 

Tanfolyam hossza, időpontok, hány éveseknek hányan jöhetnek:

A két tanfolyam együtt:
 
Gyerekek&Szülők együtt, egyért!
Az eredményes tanulásért, és a boldog, kiegyensúlyozott szülő gyerek kapcsolatért!
 
 
Zseninek születtünk!
12-15 éveseknek
 
maximális létszám 22 fő
 
 

Hogy ne legyen falra hányt borsó! /szülőknek

Tanfolyamról részletesebben itt>>>

Tanfolyam hossza 6 hét 6 hét

 

Időpontok:

 

Péntekenként 18-20 óráig

4 csütörtök 18-20 óráig
(a Zseninek születtünk tanfolyam ideje alatt)

Ötödik, áró alkalom: Gyerek tanfolyam utáni héten

Igénybe vehető extra lehetőség:

Skype Istáp

(max 5 fő egyszerre, csoportos skype videó konferencia)

Próbáld ki! Első óra ingyen!

Személyes krízis tanácsadás szülőknek

skypeon

Első óra ingyenes :)

 

Hol, hogyan? Online tanteremben, skypeon: ahol szemtől-szemben tudunk egymással beszélgetni, tanulni, sok játékkal, gyakorlattal, zenével

Online tanteremben, skypeon

 

Mennyibe kerül:

Tanfolyam:

23.000 Ft/gyerek

Testvérekkel, barátokkal:
20.000 Ft/gyerek

Skype -Istáp

ELSŐ ÓRA INGYENES

További:

2 fő: 2500 Ft/óra/fő
3-5 fő: 1750 Ft/óra/fő

Tanfolyam:

18.000 Ft
(apának, anyának együtt ennyi)
 
Személyes krízis tanácsadás
 
ELSŐ ÓRA INGYENES
 
További 4000 Ft/ óra

Mikor indul a következő tanfolyam:

HAMAROSAN

 

HAMAROSAN
 

 

Időtartam, időpontok:

 

HAMAROSAN

HAMAROSAN

Záró SZÜLŐI értekezlet a gyerek tanfolyam befejezése utáni héten, 

Egyéb 2017 tavaszi időpont:

2017. április (Pontos indulási időpont később)

Már jelentkezhettek

 

Egyéb dőpont:

 

Garancia: 6 hónapos 100 %-os elégedettségi garancia.>>>>

Regisztráció a tanfolyamra
HAMAROSAN
Miután kitöltötted és elküldted a megrendelőlapot, a következő történik:
Kapsz egy visszaigazoló e-mail-t, benne az adategyeztetés, fizetési módok ...stb - ha nem érkezne meg, kérlek, jelezd! (delfintanulas(kukac)gmail.com)
 
 

 

D E L F I N   T A N U L Á S   Alapítva:1990
 
                
skype: nagymargo1
+36/679 57 35
6900 Makó, Jókai utca 19.
 

 
Itt találkozhattál velünk: