Delfin Tanulás

Zseniális tanulási ötletek kicsiknek, nagyoknak!

TANULÁS Blog

Mitől lesz a gyerek jó vagy rossz tanuló?

A legeslegfontosabb tényező ebben MINDIG a szülő, a család, a környezet! MINDEN más sokkal kevésbé erős hatás.

Hisz ki lenne más, aki képes a legvéksőkig bízni gyermekében, és támogatni azt?!
 
Hinni, bízni akkor is, ha "mások", idegenek -iskola, tanárok, ismerősök... stb- már lemondtak róla, már elkönyvelték a gyereket rossznak, butának ...
 

SOHA ne fogadd el fenntartás nélkül mások ítéleteit gyermekedről!

Ő ugyanaz a csodálatos emberke, akit eddig ismertél. A körülmények azok a mik változtak azzal, hogy ovódába, iskolába került.
 
CSAK a körülmények azok, melyekkel nehezen bírkózik. EBBEN segíts neki! Ha még Te, a szülő is elítéled, bírálod őt, akkor könnyen sokkal rosszabbra fordul a helyzete!
 
Igaz, hogy "teher alatt nó a pálma" ! De nőni fejlődni a pálma is CSAKIS akkor képes, ha a gyökérzete erősen tartja, és segítségével hozzájut elegendő éltető táplálékhoz.
 
A gyerekeknek a szülők a gyökérzet. A terheket az élet rakja rájuk, de a támasz, a biztatás, az elfogadás, szeretet a CSALÁD.
 

A jó tanulók szülei odafigyelnek gyermekeik tanulmányaira.

Amikor Thomas Alva Edison nyolcéves ka­rában elkezdte az iskolát, tanítója szellemileg éretlennek ítélte. Anyja töretlenül hitt fia képességeiben. Kivette őt az iskolából, és nemcsak betűve­tésre meg számolásra tanította, ha­nem "a tanulás szeretetére és értel­mére" is.

Azt, hogy Edison minden idők egyik legnagyobb feltalálójává nőtte ki magát, édesanyjának a képessé­geibe vetett bizalma alapozta meg.

Természetesen ebből nem az következik, hogy ha az iskolában más a vélemény a gyerekünkről, mint nekünk, azonnal ki kell őt vennünk! Ezt nem is minden szülő teheti meg! (Edison anyja maga is tanító volt!)

De! Egy amerikai vizsgálat szerint a tanuló teljesítményére a szülői bá­torítás van a legnagyobb hatással. A szülők segítsége nélkül a gyerekek nehezen értik meg, mire jó az isko­la.

Természetesen a szülői támoga­tás önmagában nem elegendő a jó eredményekhez, de ha hiányzik, ak­kor az iskola a legtöbb gyermek szá­mára kemény ellenfélnek bizonyul.

Azok a gyerekek, akiknek a szülei nem törődnek előmenetelükkel, nemritkán lemorzsolódnak.

A legcélravezetőbb a jól irányzott, cselekvő támogatás. A szülők köve­teljék meg a házi feladat elkészíté­sét, buzdítsák gyermeküket arra, hogy mondja el, melyik tárgyat sze­reti és melyiket nem, a jól sikerült leckéért pedig dicsérjék meg.

Akad olyan szülő, aki gátlásos, vagy nem bízik saját felkészültségében, de en­nek nem szabad megakadályoznia őt abban, hogy véleményt mondjon, ha úgy gondolja, a tanár rosszul íté­li meg gyermeke képességeit.

Légy bátor! Állj ki gyermeked érdekeiért!

Ha Te is aggódsz gyermeked tanulása miatt, és segítenél, de nem tudod hogyan, itt találsz egy lehetőséget a gondjaid megoldására: >>>>>>>

 
 
2007.05.12. 21:33, Nagy Margó Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
D E L F I N   T A N U L Á S   Alapítva:1990
 
                
skype: nagymargo1
+36/679 57 35
6900 Makó, Jókai utca 19.
 

 
Itt találkozhattál velünk: