ONLINE tanulás-módszertan * általános iskolásoknak*  középiskolásoknak * egyetemistáknak * munka mellett tanulóknak

 

 
Érdekes felfedezések

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

"Kérem ne mondják, hogy normális vagyok"

   

ezzel a meglepő kéréssel kezdi előadását Faith Jegede. A huszonéves lány, megható és tréfás történetként meséli el, hogyan nőtt fel két testvérével, akik autisták és különlegesek.

Faith nem csupán a fogyatékkal élő emberek elfogadására hívja fel a figyelmet, hanem arra is emlékeztet bennünket, hogy olyan életet éljünk, mely túllép a "normális" határokon: 

"Mindenkiben van tehetség, és őszintén szólva a törekvés a normalitásra a lehetőség végleges feláldozása. A lehetőség a nagyszerűségre, a fejlődésre és változásra, mert ez meghal abban a pillanatban, amikor megpróbálunk olyanok lenni mint valaki más."

Hogyan befolyásolhatják a tudás és a felfedezés keresését -tudatosan, vagy tudat alatt - a rövidtávú személyes célok.

   
Ebben a rövid előadásban Dan Ariely pszichológus elmesél két személyes történetet a tudományos érdekellentétekről: Hogyan befolyásolhatják a tudás és a felfedezés keresését - tudatosan, vagy tudat alatt - a rövidtávú személyes célok. Miközben a nagy kérdéseken gondolkodunk, Ariely arra figyelmeztet, hogy tartsuk szem előtt a nagyon is emberi elménket.

 

 

Dan Ariely:közel sem vagyunk olyan racionálisak döntéseinkben, mint hisszük magunkról.

   
A viselkedéskutató Dan Ariely, a Következetesen Irracionális című könyv szerzője, ismert optikai csalódásokon, valamint meglepő (olykor sokkoló) kutatásain át mutatja be, hogy közel sem vagyunk olyan racionálisak döntéseinkben, mint hisszük magunkról.

DR.Buce Lipton: A géneket és a DNS-t is a tudatunk képes befolyásolni.

   

Ez az előadáson DR.Buce Lipton biológus kutató fantasztikus felfedezéséről beszél.
Több mint két évtizedes kiutatómunkája eredményeként kiderült, NEM A GÉNEK ÉS  DNS IRÁNYÍTJÁK AZ ÉLETFOLYAMATOKAT.

 
A géneket és a DNS-t is a tudatunk képes befolyásolni. Vagyis tudatunk dönti el, melyik gént, vagy DNS-t  "választjuk" használatra.

Képesek lehetünk --megfelelő módszerekkel- hogy eldöntsük, melyik gént akarjuk használni. Egyszerűen, ha egy gén nem tesz jót nekünk, lecserélhet6jük egy jobbra!
 
És mindez objektív módon, tudományosan igazolt tény!

Dan Ariely: miért érezzük néha megengedhetőnek a csalást vagy a hazugságot?

   

Dan Ariely viselkedéskutató közgazda az erkölcsi normáink hibáit vizsgálja - a rejtett okokat, miért érezzük néha megengedhetőnek a csalást vagy a hazugságot. Ügyes kísérletek segítik levonni a következtetést, hogy megjósolhatóan irracionálisak vagyunk, és tudatunk nélkül befolyásolhatóak.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
D E L F I N   T A N U L Á S   Alapítva:1990
 
   
skype: nagymargo1
+36/30 638 2773 
6900 Makó, Jókai utca 19.
 
LindaDesign & Nagy Margó
 
Blog cimkék
Itt találkozhattál velünk: