Delfin Tanulás

Zseniális tanulási ötletek kicsiknek, nagyoknak!

TANULÁS Blog

Stresszoldás gondolat átalakítással

Ilyen vagyok, nincs mit tenni! 2.részMilliószor hallja az ember, hogy a stressz fontos okai: rossz szokásaink, téves hiteink magunkról, képességeinkről.

Azt is tudjuk, hogy kudarcaink legyőzéséhez,  sikeressé válásunkhoz  elengedhetetlen feltétel a tudatos stresszkezelés, gondolkodásunk pozitívvá alakítása. 

De hogyan tudjuk ezt megtenni?

Ebben a cikkben ehhez kapsz segítséget!

 
 
Valóban, ha változtatni, javítani akarsz a sorsodon, akkor először el kell végezned a gondolat-nagytakarítást.
 
Vagyis felderíteni, és közömbösíteni azokat a bénító hiteinket, tudatalattinkban megbúvó gondolatainkat,  azaz gyökér okokat, melyek folyamatosan megakadályozzák hogy elérjük azt, amire vágyunk.
 
Ha ezeket sikerül "elcsípni", közömbösíteni, és pozitív megerősítésekre cserélni, akkor már ezek folyamatos ismételgetése, a vágyott eredmény állandó elképzelése, vizualizálása fantasztikus eredményeket hoz.
 
Tulajdonképpen ez a gondolat nagytakarítás lényege.
 
Jelentősége rendkívül nagy, hisz nélküle képtelen bárki is továbblépni, képtelen bárki is változtatni.
 
Azonban, ha a pozitív megerősítések használatát nem előzi meg a negatív
ellentétének közömbösítése, akkor egy érdekes dolog történik.
 
Valahányszor kimondom a pozitív megerősítést, tulajdonképpen paradox módon a negatív
érzésre, helyzetre koncentrálok.
 
Pl: Pozitív megerősítés: "Gazdag akarok lenni!”
Miközben ezt ismételgeti pl egy olyan valaki, aki tele van adóssággal, a
feje felett lebeg esetleg a kilakoltatás veszélye, akkor ennek a
megerősítésnek a használata közben kb. ez zajlik le a
tudatalattijában: "Frászt! Hogy gondolom! Hisz még arra sincs pénzem, hogy új cipőt
vegyek magamnak! Nem tudom fizetni a számláimat! Szegény
vagyok!"...stb
 
Mi történik, ha fiziológiai szempontból nézzük? A "Gazdag akarok lenni”  pozitív gondolat a jelenlévő negatív gondolatokhoz képest egy nagyon gyenge pozitív impulzust, rezgést indít el a testünkben. Ez egy nagyon kis mennyiségű kémiai változást -pl endorfin termelődést - eredményez.
 
Ezzel szemben a negatív gondolatok ezerrel segítik a stresszt okozó negatív rezgést, és kémiai változásokat - pl. savasodás, adrenalin termelődés.
És ezzel jóval erősebb hatást váltanak ki.
 
Ha elég kitatóak vagyunk, akkor persze hosszú idő alatt eredményt érünk el a pozitív megerősítésekkel is. A cseppkő képződéshez tudnám ezt a folyamatot hasonlítani. Sok idő múlva kezd csak látszódni, érződni a változás, mint ahogy a cseppkő létrejöttéhez is rengeteg idő kell.
 
Mert hiába mondogatjuk képzeljük el, a vágyott pozitívat, gyakori, hogy olyan erősek a negatív gondolatok, képek, hogy folyton újra-, és újra "beugrik" . Ezzel gyengítve a vágyott cél elérését, és hosszabbítva az oda vezető utat.
 
Ezért van az, hogy  a vágyott változás olyan nehezen, és hosszú idő alatt jöhet időnként létre.
Ráadásul ez a belső küzdelem a jó és a rossz között egy jó ideig nagyon elkeserítő hangulatokat, történéseket, eseményeket okoz, hiszen akaratlanul ez idő alatt a negatív az erősebb.
 
Addig míg a pozitív hatás el nem éri azt a küszöb értéket, amikor hirtelen az egész folyamat, érzés pozitívvá válik.
 
Valljuk be, sokan fel is adjuk, pont e miatt a hosszú, kilátástalannak tűnő helyzet miatt, méghozzá gyakran a cél előtt. Mert hiába tudjuk, hogy ez csak átmeneti állapot, azt túl is kell tudni élni.
 
Mára már tudjuk, hogy a testben létrejövő kémiai állapotváltozások létrejötte milliószor lassúbbak, mint a fizikai állapotváltozások.
Kettőjük kapcsolata pedig az, hogy minden kémiai változás oka, egy tartósan fennálló -azaz folyamatosan újra és újra előidézett fizikai állapot.
 
Pl. kémiai változás: testünk elsavasodott állapota, fizikai változás: folyamatos negatív gondolatok által előidézett alacsony szintű rezgés állapot.
 
Míg a kémiai változás tartós, addig a fizikai változás amilyen gyorsan létrejön, olyan gyorsan el is múlik, el is múlhat.
 
A megerősítések "szimpla" használata, ezért okoz csak ilyen lassan változást. Pici, rövid ideig tartó fizikai impulzussal bombázzuk a kialakult kémiai állapotot, és ez jó ideig szinte észrevehetetlen eltérést okoz csak.
 
Tagadhatatlan tény, hogy ha elég kitartóak vagyunk, akkor bekövetkezik a változás. Csakhát, a gyakorlatban nagyon nehéz végigcsinálni.  
 
Visszatérve a fenti példához: "Gazdag akarok lenni” , programozom naponta
háromszor alfában, vizualizálom a kívánt állapotot. Aztán egyszer csak mondjuk csenget a postás, és pl. kikapcsolási értesítőt hoz az áramszolgáltatótól. Puff! Máris visszaestem a negatív állapotba, és azonnal eltűnik a verejtékes munkával kialakított aprócska pozitív változás.
 
HACSAK nem sikerül elérnünk, hogy érzelmeink minőségét változtassuk meg!
 
Mert minden kijelentésünknek, minden velünk történt eseményt ÉRZELMEINK teszik jóvá, vagy rosszá. Ha sikerül valamivel kapcsolatban negatív érzelmeinket közömbösíteni, akkor leszünk képesek a gyors, és eredményes javulásra.
 
Ehhez először létre kell hoznunk, és fenn kell tartanunk  egy pozitív fizikai változást mindaddig, amíg eredményeként létre nem jön a tartós kémiai állapot.
 
Ha elérjük, hogy többé nem hatalmasodnak el rajtunk a negatív érzelmek, akkor nyitottá és képessé válunk a megoldásra, változásra, célunk elérésére.
 
Ennek egyik legegyszerűbb, és rendkívül hatékony eszköze az energia gyógyászat.
 
Most szeretném a figyelmetekbe ajánlani Robert Smith FASTER (gyors)
EFT módszerét.
 
Robert az egyik videón elmagyarázza, és megmutatja a megerősítések
hatását gyengítő negatív érzelmek közömbösítésének módját:
 
 
A másik videón elmagyarázza, megmutatja a Faster EFT használatát dióhéjban :
MINDKÉT VIDEÓ MAGYAR FELIRATOS!
kattints a piros alapon CC -re, és a felbukkanó ablakban:
magyar-magyarul, vagy a magyar feliratra.
 
Kérlek, kezd el megváltoztatni az életed!

Fontos a véleményed!

Kérlek, ha kérdésed, véleményed van, akkor a főoldalról kattints a "megjegyzés" fülre, majd a felbukkanó oldal alján a "Megjegyzés küldése" címszó alatt írj!
 
 
2013.05.27. 17:08, Nagy Margó Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
 
D E L F I N   T A N U L Á S   Alapítva:1990
 
                
skype: nagymargo1
+36/679 57 35
6900 Makó, Jókai utca 19.
 

 
Itt találkozhattál velünk: